Brood Banket
Oude bareellei 119 - Merksem | 03 645 91 09 | info@bakkerijtheunis.be

Uw warme bakker ziet het zo ...Waarom bij de warme bakker?
Bij ons zit je gebakken. Je bent aan het juiste adres voor lekker, vers en ambachtelijk brood en banket. Dat is nu toevallig één van onze specialiteiten. Elke dag verrassen we u met kraakverse, gezonde voedingsproducten om van te genieten.
U vraagt, wij bakken!
Je raakt niet snel uitgekeken in onze winkel. We hebben een groot brood- en banketassortiment. We spelen met smaken, vormen en ingredi?nten. U vraagt, wij bakken!
Persoonlijk
Warme bakkers zijn vaklui met hart voor hun product en verstand van zaken. Van grondstof tot eindproduct. We zetten ons beste beentje voor. Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De zorg waarmee wij onze producten omringen, ervaar je onze winkel. Je kunt er rekenen op een persoonlijke bediening en een goede service. Wij kennen onze klanten.
Vakman
Veel 'warme' bakkers zijn helaas gedoemd om te verdwijnen. Hierdoor dreigt het risico op smaakvervlakking. Wij gaan in tegen deze trend. "Wij willen onze klanten artisanale patisserie laten proeven zodat zij zich bewust worden van het verschil," zegt bakker Tom. "Men vergeet wel eens dat de beste bakkers in de eerste plaats creatieve mensen zijn. Dat creatieve aspect wordt stiefmoederlijk behandeld." Vers brood en gebak horen bij onze cultuur net zoals chocolade of bier. Daar ga je omzichtig mee om. Verder is het een kwestie van pure smaak. Daarvoor heb je grondstoffen van de beste kwaliteit nodig en een bakker die de knepen van het vak kent. Brood bakken lijkt eenvoudig maar is het niet. De juiste timing is cruciaal. Verder speelt het weer. Is de lucht vochtiger, dan bak je anders dan tijdens een hete zomer."
Afwisselend
Wat vindt de warme bakker nu leuk aan zijn vak? "Er is altijd wel een nieuwe uitdaging. Dat is het leuke aan dit vak," aldus Tom. "Neem nu koffiekoeken. Koffiekoeken maken is delicaat, je moet de kleinste details verzorgen, daarom bakken wij ze pas om 6 u of 6 u30, dan zijn ze nog vers wanneer de klanten komen." Wat is het geheim van de perfecte koffiekoek? "Mooi gebladerd en licht gebakken," antwoordt Tom. "Het vergt wel wat oefening voor je een perfecte gerezen bladerdeeg kunt maken. Je moet de boter goed toureren in het deeg. Je verdeelt de boter over de helft van het deeg, plooit dit toe, rolt het op en plooit het opnieuw toe. De laagjes boter zullen bij het bakken beginnen borrelen waardoor ze de laagjes deeg omhoog duwen. Dit geeft een heerlijk luchtige en krokante boterkoek. Zelf proberen? Hmm, toch liever naar de warme bakker!


Openingsuren


ma-di-wo-do-vrij: 6u30-18u

za: 6u30-13u

zo: gesloten


Adres


Oude bareellei 117-119

2170 Merksem


Bestellingen


Tel: 03 645 91 09

tomvanbortel@bakkerijtheunis.be